Hvad kan DNA fortælle om os? 

Alt levende indeholder DNA, inklusiv os mennesker. Du har sikkert allerede lært, at DNA er koden for proteiner i vores krop. Men hvor meget information kan man faktisk få om et menneske, hvis man kigger på personens DNA? Og hvad kan denne information bruges til? 

I temaet ‘Information I DNA’ skal du undersøge alt dette ved at se på, hvordan man bruger DNA til retsgenetiske undersøgelser. I forløbet skal du hjælpe politiet med at identificere personer ud fra deres DNA og samtidig lære om, hvor meget dit DNA faktisk kan afsløre om dig og din familie. Endelig skal du lære om, hvilke fordele og ulemper der er ved at lave store DNA databaser og tage stilling til de etiske problemstillinger, de medfører.

Velkommen til undervisningsmaterialet ‘Information i DNA’.

Modul 0: Blodsporet

Modul 1: Luminol test og DNA oprensning

Modul 2: PCR af DNA-spor

Modul 3: DNA profiler

Modul 4: DNA Phenotyping

Modul 5: Forudsigelse af øjenfarve

Modul 6: Aldersbestemmelse

Modul 7: Slægtskabsanalyser

Modul 8: DNA databaser og etik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *